Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев", град Монтана - ПГТЕ "Христо Ботев" - Монтана ПГТЕ „Христо Ботев“ - гр. Монтана с успех в престижен конкурс!
Публикувана от admin на 04.04.2019 11:08:23

Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България заеха призовите места в седмото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици. Състезанието се проведе на три етапа, като финалният кръг се състоя на 29 март в ПГМЕТ – гр. Плевен.

За първи път във финалната фаза на „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ призово място завоюваха представители на ПГТЕ „Христо Ботев“ - гр. Монтана. Учениците от 12в клас - Кирил Кирчев и Никола Драгомански показаха отлична работа в екип и висок професионализъм. Момчетата от Северозапада успяха да преборят конкуренцията на 12 професионални гимназии, да достигнат до финалната фаза на конкурса и да спечелят 3 място. За доброто представяне на възпитаниците на ПГТЕ „Христо Ботев“ - гр. Монтана помогнаха преподавателите: инж. Цветко Говедарски, инж. Милка Карагеоргиева, инж. Иван Александров и инж. Ваня Мартинова.

Всички 12 участници във финалния кръг на конкурса получиха грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати за участие от „ЧЕЗ България“ ЕАД, а заелите първо, второ и трето място – стипендии в размер на 500 лева. Специални поздравления бяха отправени от проф. Валентин Колев, декан на Електротехническия факултет на Технически университет - София, както и от ръководството на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Те поканиха финалистите да кандидатстват в съответните висши учебни заведения с оценката от изпита в състезанието.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018/2019 г. на Министерството на образованието и науката.Снимки от събитието можете да разгледате в нашата Галерия.