Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев", град Монтана - ПГТЕ "Христо Ботев" - Монтана Регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“
Публикувана от admin на 24.02.2019 21:16:51

На 08 февруари 2019 г. се проведе втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. По двама дванайсетокласници от всяка от 13 професионални гимназии в Западна България се състезаваха по региони: гр. София, гр. Благоевград, гр. Плевен и гр. Козлодуй. В Софийски регион учениците Кирил Кирчев и Никола Драгомански от 12В клас специалност „Електроенергетика“ се класираха на първо място. Да им пожелаем успех във финалният кръг на състезанието традиционно провеждано в края на март.
Състезанието по електроенергетика се провежда под патронажа на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018/2019 година на Министерството на образованието и науката. Провежда се за седма поредна година. Класираните на първите три места (по двама ученици от всяко училище), ще получат стипендия от ЧЕЗ и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения: Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.