Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев", град Монтана - ПГТЕ "Христо Ботев" - Монтана Състезание по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“
Публикувана от admin на 07.01.2019 10:12:49
>

През месец декември 2018 г. се проведе училищния кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, организиран от „ЧЕЗ България“ ЕАД заедно с МОН. Състезанието представляваше тест в уеб базирана система протичащ online и включващ 60 затворени въпроси. Участваха ученици от ХІІ клас, дневна форма на обучение, от 13 професионални гимназии на лицензионната територия на ЧЕЗ в страната, включваща областите – София град, София област, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Перник, Кюстендил и Благоевград, обучаващи се по специалностите на професиите Електротехник.
Състезанието в ПГТЕ „Христо Ботев“ – гр. Монтана се проведе в присъствие на инж. Георги Иванов - представител на ЧЕЗ - регион Монтана. От регистрираните за участие 10 ученици от 12В клас, специалност Електроенергетика от нашата Гимназия, Кирил Кирчев и Никола Драгомански се класираха за Регионален кръг на конкурса.