Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев", град Монтана - ПГТЕ "Христо Ботев" - Монтана Медиите за ПГТЕ
Публикувана от admin на 19.06.2017 18:04:45

Паралелка по новата професия „Приложен програмист“ открива от началото на следващата учебна година Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана. Тя е част от изпълнението на публично–частното партньорство между ИТ сектора и Министерството на образованието и науката.
Професионалната гимназия в Монтана е една от 23-те в страната, които ще обучават по професията „Приложен програмист“. Курсът е петгодишен (8-12 клас), целта е да се подготвят софтуерни специалисти на високо професионално ниво.
Минимум 1600 часа ще е практиката в ИТ компании, като учениците ще решават реални казуси.
Обучението залага на фундаменталната подготовка на младите хора, желаещи да направят кариера в софтуерната индустрия, която да ги направи конкурентни не само на българския, но и на глобалния пазар на талантливи програмисти.
Учителите, които ще преподават по професията „Приложен програмист“ също ще преминават обучение преди началото на всяка учебна година.

Източник: www.mediapool.bg
novinitem.com
modernavratza.com